Suositukset

Home  /  Suositukset

 

Asiakkaiden ja kollegoiden kertomaa

Olen vuosien aikana saanut valmentaa ja olla tukena monelle osaavalle ja ihanalle ihmiselle. Olen otettu heidän palautteistaan ja jaan ne mielelläni myös teille.

-----

Kirsti toimi mentorinani reilun vuoden ajan Kirjastoseuran mentoriohjelman kautta, jolloin alanvaihtajana, hieman itsellenikin yllätyksenä, päädyin projektityön kautta kirjastoon. Vuoden aikana tapasimme reilun kuukauden välein ja tapaamisten välillä olimme, välimatkasta johtuen, paljon yhteydessä myös sähköpostitse ja puhelimitse.

Kirstin pitkä ja monipuolinen kokemus kirjastokentältä toimi ammatillisena sisäänheittäjänä uudella työurallani. Mentoroinnin ytimessä oli uuden työorientaation pohdinta. Keskustelumme kirjastotyön perusteista ja tavoitteista sekä kirjastojen yhteiskunnallisesta merkityksestä auttoivat löytämään paikkani kirjastokentällä ja siten aiemmin hankittu työkokemus todella palvelee nykyisessä työssäni kirjastopalvelujen kehittämisessä. Hanketyöhön liittyvien käytännön asioiden ratkomisen lisäksi isolla pensselillä maalattu, vahva työnäky innostaa ja motivoi työn arjessa ja sitouttaa kirjastotyöhön.

Mentoroinnin kautta olen saanut laajan näköalan ja paljon arvokkaita verkostoja kirjastoalalle. Paljon enemmän, kuin lyhyen kirjastopolkuni aikana olisi muuten ollut mahdollista saavuttaa. Kirstin lämmin läsnäolo ja kyky kuunnella ja kysyä pohdintaa eteenpäin kuljettaen, ovat olleet minulle ammatillinen lottovoitto, josta olen kiitollinen. Kirstin rakentava ja myönteinen – virtaava – ote tavoitteisiin ja haasteisiin inspiroi jatkossakin.

Anna Heikkinen

-----

Päädyin kysymään Kirstin apua, kun halusin etsiä mieleistä työtä, mutta en osannut itse selvittää mitä se voisi olla. Kirstin kanssa puhuminen ja ajatusten vaihtaminen oli helppoa ja luonnollista. Erilaiset tehtävät ja harjoitukset toivat aivan uusia näkökulmia ja Kirsti osasi antaa konkreettisia neuvoja miten pääsisin omiin tavoitteisiin. Avoin, hauska ja luotettava lähestyminen sai minut ja ajatukseni avautumaan löytäen erilaisia vaihtoehtoja. Suosittelen Kirstiä mielelläni päämäärien ja tavoitteiden saavuttamisessa tai niiden löytämisessä!

Helmiina Vainikka

-----

Tutustuin Kirstiin tammikuussa 2019 hänen puhuessaan AKE-kirjaston tilaisuudessa esimiestyöstä ja osaamisen johtamisesta. Olin alkanut epäillä omia taitojani ja tavoitteitani, jopa sitoutumistani kirjastotyöhön. Kirstin ajatukset luottamuksen merkityksestä vastasivat omiani, esitys vaikutti isosti ja oli pakko päästä jatkamaan keskustelua. Ilokseni sain Kirstin mentoriksi vielä samana keväänä, haasteellisessa työtilanteessa hänen tukensa oli korvaamatonta. Kirstin asiantuntemus yhdistettynä arvostavaan asenteeseen ja läsnäoloon auttoi jäsentämään omaa ajattelua sekä valitsemaan suuntaa ja seuraavia askeleita. Vaikka aktorina etsin ratkaisut itse, en joutunut polulle yksin.

Vuotta myöhemmin mäkinen polkuni katkesi kuin kosken partaalle; tulin irtisanotuksi yt-neuvottelujen tuloksena. Onneksi oli Kirsti, joka ehti jälleen vierelle, tällä kertaa työnhaussa valmentaen. Hänen kannustuksellaan sain koottua ammatillisen itseluottamukseni ja starttasin haastatteluihin rohkein mielin. Kevään koittaessa minut valittiin yhtä aikaa kolmeen eri tehtävään. Ilman pätevää coachia en olisi onnistunut. Nyt pääsen jatkamaan esimiehen matkaani erilaisissa maisemissa kaikkea koettua käyttäen ja edelleen uutta oppien.

Marja Huuhtanen
Palvelupäällikkö, Lahden kaupunginkirjasto

-----

"Kirsti on sparrannut minua johtajuuden alkumetreillä. Hän osaa esittää juuri oikeat ,eteenpäin auttavat, kysymykset. Olen saanut tukea omaan ammatilliseen kasvuun sekä -itsetuntoon avartavista keskusteluista Kirstin kanssa.

Kirsti on yksinkertaisesti ihana!”

Anni Tormas
Kirjastopäällikkö

-----

"Kirsti oli mentorinani reilun puolen vuoden ajan aloitettuani ensimäissä johtajan pestissäni kirjastossa. Tapasin Kirstiä aluksi joka toinen viikko ja myöhemmin kerran kuukaudessa.

Kirstillä on pitkä kokemus johtamisesta ja lisäksi laajalti koulutusta erilaisista johtamis- ja mentorointimenetelmistä. Tämä luo vankan pohjan mentoroinnille.

Tapaamisissa kävimme läpi johtamisen arkihaasteita, suunnittelimme tulevaa ja reflektoimme. Kirsti auttoi minua näkemään selvemmin omia vahvuuksiani johtajana ja tunnistamaan kehittämisen kohteita. Kirsti on empaattinen, tarkkanäköinen ja äärimmäisen hyvä kuuntelija. Kävimme johtajuutta läpi sekä teoreettisesti että käytännönläheisesti. Jos minulle tuli tiukka paikka töissä, pystyin ottamaan Kirstiin yhteyttä ja hän neuvoi ja kannusti minua päätöksissäni. Kirstin avulla johtajuuteni vahvistui ja hänen kannustuksensa auttoi minua luottamaan valintoihini ja johtamistapaani. Kirsti luotsasi minut kunnialla, välillä haasteellisen, johtajuuden alkutaipaleen läpi. Kirstin viisaat ja kannustavat sanat tulevat olemaan mukanani pitkään.

Voin suositella lämpimästi Kirstiä mentoriksi!"

Mari Luolamaa,
kirjaston johtaja

-----

"Kävin Kirstin valmennuksessa aloittaessani uudessa johtajan pestissäni vuonna 2015. Parasta valmennuksessa oli, että käsittelimme johtajuuden haasteita ja tavoitteita minun omista lähtökohdistani käsin. Pääsin reflektoimaan mitä johtajuus minulle merkitsee ja millainen johtaja haluan olla. Kirsti pystyi luomaan erittäin luottamuksellisen ja lämpimän turvallisen tunnelman, jossa työstimme myös minussa itsessäni olevia haasteita, esteitä tai ominaisuuksia, jotka saattaisivat vaikeuttaa oman ihannejohtajuuden toteuttamista. Työskentelyä rytmitti oma hiljainen pohdinta ja Kirstin oivalluttavat kysymykset."

Laura Norris
Kallion kirjasto

-----

Tultuani Kallioon työurallani alkoi aivan uusi vaihe. Aloin saamaan ja ottamaan aikaisempaa enemmän vastuuta. Opin hahmottamaan suurempia kokonaisuuksia ja pitkäjänteisen toiminnan merkitystä. Ilmiselvän suuri ansio tästä oli Kirstillä. Hän kannusti, sparrasi ja antoi minulle mahdollisuuden opetella monia esimiestyöhön liittyviä asioita. Kirstin ansiosta opin arvostamaan erityisesti hyvää kommunikointia, ihmisten aitoa kuulemista ja kohtaamista sekä itsensä aktiivista kehittämistä. Oli opettavaista seurata, kuinka hienosti Kirsti johti luovaa ja moniin suuntiin liikkunutta organisaatiota. Edelleen palaan mielessäni ​​käymiimme keskusteluihin. Ja olen yhteisestä ajastamme kiitollinen.

Severi Hirvi
Erikoiskirjastovirkailija, tiiminvetäjä

-----

"Kirsti on sparrannut minua ja kollegoitani esimiestyössämme.  Kirstin vetämät valmennukset ovat antaneet minulle uusia näkökulmia omaan työhön ja auttaneet löytämään ratkaisuja arjen haasteisiin.   Valmennustapaamiset ovat olleet hyvin valmisteltuja ja inspiroivia."

Heli

-----

"Kirsti valmensi ja sparrasi minua aloittaessani uudessa vaativassa esimiestehtävässä. Kirsti oli tapaamisissamme vahvasti läsnä ja aidosti kiinnostunut löytämään kanssani ratkaisuja uuden työni haasteisiin. Hänen kanssaan pystyin pallottelemaan asioita teoreettisella tasolla mutta myös hyvin käytännönläheisesti. Kirsti suhtautuu johtamiseen kunnianhimoisesti sekä syvän inhimillisesti.

Hänessä on pitkän johtamiskokemuksen tuomaa viisautta sekä kykyä nähdä vaikeissakin tilanteissa aina jotain positiivista ja rakentavaa."

Sari

-----

Kirsti toimi mentorinani 1,5 vuotta ja tapasimme reilun kuukauden välein. Olen kiitollinen tuosta ajasta, sillä yhteiset keskustelumme opettivat ja auttoivat ammatillisessa kasvussani valtavan paljon. Sain itse määritellä teemat, joista keskusteltiin, ja Kirsti oli mentorina aina hyvin valmistautunut tapaamiseen omalta puoleltaan. Hän antoi toimivia ideoita asioiden työstämiseen niin itseni kanssa kuin suoraan työssä käytettäväksikin. Kirstin kanssa oli luonteva keskustella asioista, ja hän osasi kuunnella tarkasti sekä esittää kysymyksiä niin, että pieniä ja suuriakin oivalluksia syntyi joka kerta. Edelleen keskustelujen anti vaikuttaa omassa työssäni toimivien menetelmien ja muistiin jääneen kannustavan palautteen kautta.

Tiina Ahonen

-----

Kirsti Tuominen on innostava mentoroinnin ja työyhteisön kehittämisen ammattilainen. Mentorointitapaamiset Tuomisen kanssa ovat olleet henkilökohtaisesti merkittäviä ammatillisen kehittymiseni kannalta. Keskustelumme toivat inspiraatiota ja osaamista myös koko työyhteisön kehittämiseen. Jos kaipaat sparrausta ja tukea omalle polullesi tai tiimin kehittämiseen, suosittelen lämpimästi Kirsti Tuomisen Virtaa -valmennusta.

Rauha Maarno
toiminnanjohtaja