Tieni coachiksi

Home  /  Tieni coachiksi

 

Kirsti - kuuntelija, kehittäjä, innostaja

Luonteeltani olen nopea ja helposti innostuva, mutta työvuodet johtajana opettivat kuuntelemisen ja pysähtymisen tärkeyden.

Valmennukseni perustuvat pitkään esihenkilö- ja johtamiskokemukseen sekä kouluttautumiseen. Olen yhteiskuntatieteiden maisteri, vuosien varrella olen opiskellut mm. Knowledge management – menetelmät ja Muutosjohtaja- koulutukset. NLP:n (Neuro Linguistic Programming) Master Practitioner -tason suoritin 2017. Coachingin ydintaidot -koulutuksen ja useita valmentamiseen liittyviä kursseja olen opiskellut vuosina 2017–208. Kuuntelua ja kysymisen menetelmiä opettelen ja syvennän parhaillaan vuoden mittaisessa Ratkaisukeskeinen valmentaja -koulutuksessa.

Olen toiminut yhteensä kaksikymmentä vuotta esihenkilönä ja johtajana. Uusiin haasteisiin suuntasin loppuvuodesta 2017, jolloin perustin Virtaa -valmennus yrityksen. Sen puitteissa olen valmentanut, mentoroinut ja kouluttanut kuntasektorin työyhteisöjä ja johtajia. Vuoden 2019 lopulla aloitin Lahden AKE-kirjaston järjestämän mentorointiohjelman vetäjänä.

Työurani kirjastossa kulki lastenkirjastonhoitajasta isojen kirjastojen johtajaksi. Olin Tikkurilan ja Kallion kirjastojen johtajana yhteensä seitsemän vuotta. Molemmat ovat pääkaupunkiseudun isoja kirjastoja, joissa kummassakin vakituista henkilökuntaa oli yli kaksikymmentä henkeä.

Oppimis- ja informaatiotalo Pontin toiminnanjohtaja olin kahdeksan vuotta talon avaamisesta vuodesta 2003 alkaen. Talossa toimii Vantaan kansainvälinen koulu, Y.E.S. -päiväkoti ja Pointin kirjasto. Koulun ja päiväkodin useita eri kulttuureja edustaneen henkilöstön takia Pointin sisäinen kommunikaatio hoidettiin sekä suomen että englannin kielillä.

Kansainvälinen työskentelyyn tutustuin kolme vuotta kestäneessä EU-projektissa CHILIAS. Kuuden maan virtuaalikirjastoprojektia koordinoi Stuttgartin kaupunginkirjasto. Olin sen Suomen konsortion koordinaattori projektin kaksi viimeistä vuotta. Mielenkiintoisen ja haasteellisen hankkeen rahoitus- ja seurantaneuvottelut käytiin Luxemburgissa Telematics for Libraries toimiston virkailijoiden kanssa.

Lue enemmän koulutuksestani täältä >>

Kurkista Kirjastoseuran videolta, kuka on Kirsti Virtaa-valmennuksen takana